Städdag i stugan

Städdag i stugan

Idag har jag städdag. Jag har inte gjort någon storstädning sedan jag flyttade hit, och jag kan väl inte påstå att stugan direkt var kliniskt ren när jag köpte den, så det är verkligen på tiden. Nu har jag visserligen inte bott här så länge alls, men det är ju skönt att få en fräsch start och det behövs en ordentligt städning.

En bra grej med att bo i en liten fritidsstuga är att man inte har så stora ytor att städa. Jag har liksom inga onödiga rum som bara står och samlar damm. En sämre grej kan vara att det i mindre utrymmen känns smutsigt snabbare, helt enkelt för att det är litet. Stugan är ju dessutom inte toppmodern och på sina ställen är den sliten och det går liksom inte att städa bort, vilket gör att den kanske ser smutsigare ut än den är. Men, hur som helst, nu ska den städas i alla fall från topp till tå.

Bra städmusik

Enligt mig kan man inte städa utan musik, och det kan inte vara vilken musik som helst. Jag kan till exempel inte spela Enya när jag städar, för då går det för långsamt. Det måste vara peppande musik med lite fart i. Ungefär som när man tränar, då vill man ju ha musik som gör att man kämpar lite extra. Det går inte att lyssna på en ballad när man är ute och springer.

Bra städmusik måste inte nödvändigtvis vara sådant som man lyssnar på annars. Vad jag menar är att jag inte alltid spelar låtar som jag i övrigt gillar, som jag skulle välja att slå på när jag sitter på bussen eller så. Jag kan städa till artister som jag inte alls gillar ibland, bara för att deras låtar gör mig på rätt städhumör. Avicii är till exempel en artist som jag inte lyssnar på i vanliga fall, inte för att jag direkt ogillar honom men hans musik tilltalar mig inte så värst mycket om jag ska lyssna på musik för att lyssna på musik. Däremot passar han bra att ha i bakgrunden när man städar. Som till exempel den här låten.

Hårdrock är en annan genre som passar bra som städmusik, men som jag inte ofta lyssnar på annars. Det finns ju väldigt mycket bra hårdrock som jag gärna poppar till om det kommer på radion eller så, men just att slå på en låt själv gör jag sällan. Det finns helt enkelt så mycket annan musik som jag hellre lyssnar på, förutom när jag städar då. Då kan det bli en hel del städrock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *