Planer för potatislandet

Planer för potatislandet

Som jag nämnde förut så har jag planer på att anlägga ett litet odlingsland i min trädgård där jag bland annat ska sätta potatis, morötter och liknande. Jag har dock aldrig odlat förut så det blir lite av en utmaning, och för att lära mig mer så har jag googlat runt lite och kikat på olika klipp på Youtube. Bland annat hittade jag det här med bra tips om hur man odlar just potatis.

Jag behöver all hjälp kan jag få känner jag. Jag tror i och för sig inte att det är så oerhört svårt att odla – folk har ju gjort det i alla tider. Men det finns säkerligen en massa bra tips och råd för att göra det hela enklare och ge sig själv bättre förutsättningar. Och så typ det där med hur mycket man ska vattna och sådant, det är jag väldigt osäker på.

Man måste ju till exempel ta hänsyn till vilket väder det är. Regnar det mycket behöver man inte vattna själv lika mycket, men blir det en torr och het sommar så måste man ju vattna betydligt mycket mer. Och när det gäller min erfarenhet av krukväxter, för att ha något att jämföra med, så är jag en sådan som har en tendens att vattna ihjäl mina växter. Det är inget som torkar eller vissnar här, utan jag dränker snarare växterna. Och det är ju inte heller bra. Lagom ska det vara.

Potatisar direkt ur marken.
Snart så! Potatisar från eget potatisland!
Däremot är det förstås lättare att vattna ihjäl en krukväxt eftersom vattnet inte har någonstans att ta vägen, till skillnad mot ett land där vattnet kan fortsätta ner i jorden. Men ändå, jag behöver absolut lära mig mer om odling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *