Lite mer om köket

Lite mer om köket

Som jag nämnde i mitt första blogginlägg så är stugan som jag har köpt i behov av vissa renoveringar, bland annat i köket. Jag tänker inte göra några större projekt, även om det kanske till viss del skulle behövas. Det beror väl lite på hur man resonerar. Någon som vill ha ett helt nytt och fräscht kök skulle säkert riva ut allt, men jag tycker att det hör till att leva lite spartanskt när man bor ute i skogen.

Nu är det ett fullt fungerande kök med el, värme, vatten, avlopp och så vidare så det är inte spartanskt på det viset, men köket är ganska gammalt och har en del skavanker. Det hör dock till charmen tycker jag och därför kommer jag bara att göra vissa mindre förändringar, dels för att byta ut sådant som är för gammalt och slitet men också för att göra stugan mer till min. Nu har jag ju i princip flyttat in i någon annans stuga och jag vill gärna göra om lite för att få det mer i min stil, om ni förstår vad jag menar.
Slitna men charmiga luckor.

Renovering med små medel

Det kommer med andra ord att bli en mindre renovering och jag kommer därmed också kunna spara en hel del pengar. Läste en artikel där det står att priserna för köksrenovering när man anlitar en hantverkare kan skilja sig något oerhört. De hade tagit in offerter för samma kök med samma arbetet som skulle utföras och från den billigaste till den dyraste skiljde det 40 000 kronor. Det är ju helt sjukt.

Frågan är bara vad det beror på. Enligt artikeln så trodde de inte att de var för att hantverkare räknade så olika utan för att en del kanske chansade och tog ett högre pris, kanske för att de redan hade mycket att göra och därmed gjorde det inte så mycket ifall kunden inte nappade. Men skulle kunden nappa så hade de ju tur och fick riktigt bra betalt.

Jag har i alla fall inte för avsikt att anlita någon hantverkare om det inte visar sig att det verkligen behövs av någon anledning, till exempel om jag hittar några allvarliga problem som inte syns med blotta ögat. Min köksrenovering kommer mer gå ut på att byta ut köksluckor, måla om och kanske inhandla lite nya vitvaror. För man måste ju faktiskt tänka lite smart också när det gäller kylskåp och så, att nyare sådana drar mindre ström och bättre både för min plånbok och för miljön, även om det gamla fortfarande fungerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *